previous pauseresume next

واحد بهبود تغذیه

 مسئول واحد:دکتر عبدالعلی کیانی-پزشک عمومیکارشناس واحد:خانم شجاعیرسالت واحد بهبود تغذيه جامعه :با توجه به مطالب پیشگفت،رسالت واحد بهبود تغذيه جامعه، كمك به بهبود امنيت غذايي و ارتقای كيفيت تغذيه اقشار مختلف جامعه از طريق ارتقاي سطح حمایت های تغذیه ای، دسترسي فيزيكي- اقتصادي، افزايش سواد و فرهنگ تغذيه‌اي و رهايي از بيماري‌ها با استفاده از تمهيداتي از قبيل طراحی مداخلات مبتنی بر شاخص ها، اطلاع‌رساني و آموزش، جلب مشاركت ادارات و ارگان های دخیل در عرصة غذا و تغذيه در سطح شهرستان، نظارت بر نحوه اجرای فعالیت های پیشگیرانه مرتبط با تغذیه در سطوح مختلف phc( خدمات بهداشتی اولیه) می باشد.چشم انداز:انتظار می رود با برنامه ریزی ها و تلاش های تیم کارشناسی تغذیه سطح شهرستان ، كيفيت زندگي و امنيت غذايي جامعه با افزایش سواد تغذیه ای ، قدرت انتخاب و تصميم گيری خانواده ها بهبود یابد به طوری که اکثریت افراد بتوانند انتخاب های مناسبی از جانشين هاي غذايي را در برنامه غذایی خود داشته باشند و از این طریق مشكلات تغذيه‌اي اعم از كم خوري، پرخوري و كمبود ريزمغذي‌ها در آنها كاهش يابد. در نهایت  این امر منجر به دستیابی به جامعه ای سالم وپويا براي فعاليت در عرصه‌هاي علمي و فناوري گرددكه همواره در جهت توسعه اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي كشور گام بر مي دارند. اهداف و برنامه های واحد بهبود تغذیه شهرستان هدف كلي:تأمين، حفظ و ارتقاي وضعيت تغذيه جامعهاهداف برنامه ای :هدف کلی برنامه ( ۱ ) :کاهش شیوع سوء تغذیه در کودکان زیر ۶ سالهدف کلی برنامه ( ۲ ) :کاهش شیوع سوء تغذیه در دانش آموزانهدف کلی برنامه ( ۳ ) : کاهش شیوع تولد نوزادان کم وزنهدف کلی برنامه ( ۴ ) :کاهش شیوع سوء تغذیه در میانسالانهدف کلی برنامه ( ۵ ) :کاهش سوء تغذیه در سالمندانهدف کلی برنامه ( ۶ ) :کاهش شیوع گواتر در کودکان ۱۰-۸ سالههدف کلی برنامه (۷ ) :كاهش شيوع كم خوني در گروههای سنی مختلفهدف کلی برنامه ( ۸ ) :کاهش شیوع اختلالات ناشی از كمبود سایر ریز مغذی ها(ویتامین A،D،B2 ، روی و كلسیم )هدف کلی برنامه( ۹  ) :كاهش شيوع ديابتهدف کلی برنامه ( ۱۰ ) :كاهش شیوع بیماری های قلبی عروقیهدف کلی برنامه ( ۱۱) :کاهش شیوع چاقیهدف کلی برنامه ( ۱۲ ) :کاهش شیوع سرطانهدف کلی برنامه ( ۱۳ ) :کاهش شیوع اختلالات تغذیه ای در کارکنان مراكز عمومی و جمعیهدف کلی برنامه( ۱۴) :کاهش شیوع اختلالات تغذیه ای درگروه هاي سني مختلف در بحرانهدف کلی برنامه (۱۵):استقرار برنامه جامع ارتقاء فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه