واحد بهداشت حرفه ای شهرستان خمینی شهر یکی از واحدهای بهداشتی در نظام شبکه ای می باشد هدف آن تأمین،حفظ وارتقای سطح سلامت جسمانی،روانی و اجتماعی شاغلین در بخش صنعت-خدمات و کشاورزی می باشد که نقش مهمی در بهبود وضع سلامت شاغلین کلیه مشاغل و کنترل بیماریهای ناشی از کار و نهایتا ارتقاء و افزایش سطح تولید ملی داشته و با شناسایی ۶۲۹۴ واحد صنعتی و کارگاهی اعم از خانگی و غیرخانگی با ۱۷۹۰۷نفر شاغل در راستای سلامت قشر زحمتکش کارگران فعالیت می نماید.
بيانيه رسالت
واحد بهداشت حرفه ای مسئول بازرسی ، مشاهده ، ارزیابی و نظارت بر کنترل عوامل زیان آور محیط کار می باشد .
استراتژی واحد مهندسی بهداشت حرفه ای
در راستای رسالت نظام سلامت ،حفظ و ارتقاء سلامت جامعه کارگری و سلامت محیط کار
معرفی اعضاء واحد :
کارشناس مسئول واحد مهندسی بهداشت حرفه ای
مهندس محمد حسین طیبانی مقدم( ارشد مدیریت ایمنی)
شماره تماس : ۳۳۶۲۶۲۸۵
اعضاء واحد :
فاطمه نصیری کارشناس ستاد واحد بهداشت حرفه ای
کارشناسان بهداشت حرفه ای :حسین غضنفری - روح اله امینی-سهراب دلیری
راحله صدری -زهرابراتی-مروارید مظاهری-زهرا براتی-ناهید حسنی -الهه دباغی-صفیه قاسمی -اکرم کریمی
اعم فعالیتهای واحد مهندسی بهداشت حرفهای
۱- شناسایی و بازرسی از کارگاهها و کارخانجات (صنعت، خدمات، معدن وکشاورزی)
۲- تنظیم برنامههای اجرایی و پیگیری این برنامهها در زمینه پیشگیری و کنترل بیماریهای ناشی از کار و تامین بهداشت و سلامت کار و کارگر و محیط کار.
۳- بازرسی و نظارت مستمر از کارگاهها و کارخانجات تابعه و تدوین گزارش نواقص بهداشت محیط کار به کارفرمایان صنایع به منظور اصلاح شرایط بهداشتی و کنترل عوامل زیانآور محیط کار و پیشگیری از بروز بیماریهای ناشی از کار و ارجاع کارفرمایان مختلف به مراجع قضایی جهت ملزم نمودن آنان به اجرای قوانین مرتبط با حفظ سلامت کارگران و بهداشت محیط کار.
۴- اجرای طرح بقا (بهداشت قالیبافان) به منظور آموزشهای بهداشتی به قالیبافان و بهسازی کارگاههای قالیبافی روستایی با اعتبارات تخصیص یافته جهت اجرای طرح بقا.
۵- اجرای طرح بهگر (تربیت و آموزش بهگر در صنایع مشمول (۴۹-۲۰ نفر کارگر).
۶- اجرای طرح غربالگری بیماری سیلیکوزیس (معاینه کارگران در معرض گرد و غبار خطرناک سیلیس و ملزم نمودن کارفرمایان این کارگاهها به بهینهسازی شرایط محیط کار).
۷- اجرای طرح بهداشت کشاورزی (آموزش و معاینه پزشکی کشاورزان ، دامداران و مرغداران ، کارکران گلخانه به منظور حفظ و ارتقاء سلامت شاغلین بخش کشاورزی).
۸- اجرای برنامه مداخله تغذیه در محیط کار به منظور پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی و عروقی در کارگران با اصلاح برنامه و نوع تغذیه کارگران خصوصاً در کارخانجات دارای سالن غذاخوری.
۹- اجرای برنامه ارگونومی در محیط کار جهت حفظ سلامت شاغلین
۱۰-اجرای برنامه پروفایل مواد شیمیایی و کنترل حوادث ناشی از کار
۱۱- نظارت کارشناسان بهداشت حرفهای ستاد بر نحوه اندازهگیری عوامل زیانآور فیزیکی و شیمیایی محیط کار در واحدهای صنعتی و کارگاهی انجام شده توسط شرکت های خدمات مهندسی بهداشت حرفه ای
۱۲- انجام بازدیدهای تیم سلامت از روند انجام معاینات شاغلین صنایع جهت ارتقاء سلامت کارگران و بررسی کیفیت معاینات انجام شده توسط مراکز خصوصی طب کار.
۱۳- پیگیری در خصوص اخطاریه های بهداشتی ، شکایات مردمی و صدور استعلام صلاحیت بهداشتی جهت اخذ پروانه کسب کارگاهها.
۱۴- بازرسی مشاغل سخت و زیانآور توسط کارشناسان بهداشت حرفهای به منظور تعیین بازنشستگی زودتر از موعد کارگران مشاغل سخت و زیانآور
۱۵- بازرسی بیمارستانهای تحت پوشش شهرستان خمینی شهر به منظور حفظ و ارتقاء سطح سلامت کارکنان بیمارستانها از دیدگاه بهداشت حرفهای
۱۶-نظارت بر تشکیل و فعالیت کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار در صنایع و کارگاهها و نیروی متخصص بهداشت حرفه ای
شرح وظايف کارشناس مسئول واحد بهداشت حرفه ای در مرکز بهداشت شهرستان خمینی شهر
۱-شناخت و آگاهی لازم از وضعیت بهداشت حرفه ای کارگاهها و کارخانجات ، ،مشاغل کشاورزی و خدمات در منطقه و پیگیری جمع آوری اطلاعات و آمار مربوطه ، برنامه ریزی جهت بازدید از واحدهای مذکور در راستای تحقق اهداف بهداشت حرفه ای
۲-بازرسی و بررسی مشاغل سخت و زیان آور
۳-برنامه ریزی،هماهنگی و پیگیری در زمینه تشکیل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کاردر کارخانجات بالای ۲۵نفر(اجرای ماده۹۳قانون کار)
۴-پیگیری صدور اخطاریه و رسیدگی به شکایات واصله در رابطه با کلیه واحدهای تولیدی (صنعت-معدن-کشاورزی- خدمات)با توجه به قوانین و مقررات موجود
۵-پیگیری روند ارجاع به دادگاه درکارگاههای تحت پوشش شهرستان
۶-پیگیری تأمین اعتبار و هزینه نمودن اعتبارات تخصیصی واحد بهداشت حرفه ای در راستای وصول به اهداف بهداشت حرفه ای
۷-تنظیم و ارسال کلیه مکاتبات در خصوص گزارش فعالیتهای مورد انتظار و تحقق یافته واحد
۸-شرکت در بازدیدهای مدیریتی و نظارت گروهی از مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی
۹-شرکت در کلیه جلسات مسئولین واحدهای بهداشتی و همچنین جلسات مسئولین ستادی (در صورت لزوم)
۱۰-همکاری درون بخشی با سایر واحدهای بهداشتی در مناسبتهای مختلف
۱۱-مصاحبه با کارشناسان بهداشت حرفهای معرفی شده از صنایع به منظور تأیید صلاحیت علمی و اجرایی مسئولین بهداشت حرفه ای صنایع در کمیته های حفاظت فنی وبهداشت کار
۱۲-نظارت بر جمع آوری وارسال به موقع آمار فعالیتهای بهداشت حرفه ای به مراجع بالاتر مطابق با فرمهای مصوب وارسال پس خوراند به واحدهای تابعه
۱۳- همکاری برون بخشی با سایر ادارات و ارگانها مطابق دستورالعمل های مصوب
۱۴-انجام سایر امور مربوطه طبق دستور مقام مافوق.