رفتن به محتوای اصلی
x

بهداشت حرفه ای

واحد بهداشت حرفه ای شهرستان خمینی شهر یکی از واحدهای بهداشتی در نظام شبکه ای می باشد هدف آن تأمین،حفظ وارتقای سطح سلامت جسمانی،روانی و اجتماعی شاغلین در بخش صنعت-خدمات و کشاورزی می باشد که نقش مهمی در بهبود وضع سلامت شاغلین کلیه مشاغل و کنترل بیماریهای ناشی از کار و نهایتا ارتقاء و افزایش سطح تولید ملی داشته و با شناسایی ۶۲۹۴ واحد صنعتی و کارگاهی اعم از خانگی و غیرخانگی با ۱۷۹۰۷نفر شاغل در راستای سلامت قشر زحمتکش کارگران فعالیت می نماید.

 

بيانيه رسالت

واحد بهداشت حرفه ای مسئول بازرسی ، مشاهده ، ارزیابی و نظارت بر کنترل عوامل زیان آور محیط کار می باشد .

استراتژی واحد مهندسی بهداشت حرفه ای

در راستای رسالت نظام سلامت ،حفظ و ارتقاء سلامت جامعه کارگری و سلامت محیط کار

 

معرفی  اعضاء واحد :

کارشناس مسئول واحد مهندسی بهداشت حرفه ای

مهندس محمد حسین طیبانی مقدم( ارشد مدیریت ایمنی)

شماره تماس : ۳۳۶۲۶۲۸۵

اعضاء واحد :

فاطمه نصیری کارشناس ستاد واحد بهداشت حرفه ای

کارشناسان  بهداشت حرفه ای :حسین غضنفری - روح اله امینی-سهراب دلیری

راحله صدری  -زهرابراتی-مروارید مظاهری-زهرا براتی-ناهید حسنی -الهه دباغی-صفیه قاسمی -اکرم کریمی

 

 

اعم فعالیت‌های واحد مهندسی بهداشت حرفه‌ای

۱- شناسایی و بازرسی از کارگاه‌ها و کارخانجات (صنعت، خدمات، معدن وکشاورزی)

۲- تنظیم برنامه‌های اجرایی و پیگیری این برنامه‌ها در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری‌های ناشی از کار و تامین بهداشت و سلامت کار و کارگر و محیط کار.

۳- بازرسی و نظارت مستمر از کارگاه‌ها و کارخانجات تابعه و تدوین گزارش نواقص بهداشت محیط کار به کارفرمایان صنایع به منظور اصلاح شرایط بهداشتی و کنترل عوامل زیان‌آور محیط کار و پیشگیری از بروز بیماری‌های ناشی از کار و ارجاع کارفرمایان مختلف به مراجع قضایی جهت ملزم نمودن آنان به اجرای قوانین مرتبط با حفظ سلامت کارگران و بهداشت محیط کار.

۴- اجرای طرح بقا (بهداشت قالیبافان) به منظور آموزش‌های بهداشتی به قالیبافان و بهسازی کارگاه‌های قالیبافی روستایی با اعتبارات تخصیص یافته جهت اجرای طرح بقا.

۵- اجرای طرح بهگر (تربیت و آموزش بهگر در صنایع مشمول  (۴۹-۲۰ نفر کارگر).

۶- اجرای طرح غربالگری بیماری سیلیکوزیس (معاینه کارگران در معرض گرد و غبار خطرناک سیلیس و ملزم نمودن کارفرمایان این کارگاه‌ها به بهینه‌سازی شرایط محیط کار).

۷- اجرای طرح بهداشت کشاورزی (آموزش و معاینه پزشکی کشاورزان ،  دامداران و مرغداران ، کارکران گلخانه  به منظور حفظ و ارتقاء سلامت شاغلین بخش کشاورزی).

۸- اجرای برنامه مداخله تغذیه در محیط کار به منظور پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی در کارگران با اصلاح برنامه و نوع تغذیه کارگران خصوصاً در کارخانجات دارای سالن غذاخوری.

۹- اجرای برنامه ارگونومی در محیط کار جهت حفظ سلامت شاغلین

۱۰-اجرای برنامه پروفایل مواد شیمیایی و کنترل حوادث ناشی از کار

۱۱- نظارت کارشناسان بهداشت حرفه‌ای ستاد بر نحوه اندازه‌گیری عوامل زیان‌آور فیزیکی و شیمیایی محیط کار در واحدهای صنعتی و کارگاهی انجام شده توسط شرکت های خدمات مهندسی بهداشت حرفه ای

۱۲- انجام بازدیدهای تیم سلامت از روند انجام معاینات  شاغلین صنایع جهت ارتقاء سلامت کارگران و بررسی کیفیت معاینات انجام شده توسط مراکز خصوصی طب کار. 

۱۳-  پیگیری در خصوص اخطاریه های بهداشتی ، شکایات مردمی و صدور استعلام صلاحیت بهداشتی جهت اخذ پروانه کسب کارگاهها.

۱۴- بازرسی مشاغل سخت و زیان‌آور توسط کارشناسان بهداشت حرفه‌ای به منظور تعیین  بازنشستگی زودتر از موعد کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور

۱۵- بازرسی بیمارستان‌های تحت پوشش شهرستان خمینی شهر به منظور حفظ و ارتقاء سطح سلامت کارکنان بیمارستان‌ها از دیدگاه بهداشت حرفه‌ای

۱۶-نظارت بر تشکیل و فعالیت کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار در صنایع و کارگاهها و نیروی متخصص بهداشت حرفه ای

 

شرح وظايف کارشناس مسئول واحد بهداشت حرفه ای در مرکز بهداشت شهرستان خمینی شهر

۱-شناخت و آگاهی لازم از وضعیت بهداشت حرفه ای کارگاهها و کارخانجات ، ،مشاغل کشاورزی و خدمات در منطقه و پیگیری جمع آوری اطلاعات و آمار مربوطه ، برنامه ریزی جهت بازدید  از واحدهای مذکور در راستای تحقق اهداف بهداشت حرفه ای

۲-بازرسی و بررسی مشاغل سخت و زیان آور

۳-برنامه ریزی،هماهنگی و پیگیری در زمینه تشکیل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کاردر کارخانجات بالای ۲۵نفر(اجرای ماده۹۳قانون کار)

۴-پیگیری صدور اخطاریه و رسیدگی به شکایات واصله در رابطه با کلیه واحدهای  تولیدی (صنعت-معدن-کشاورزی- خدمات)با توجه به قوانین و مقررات موجود

۵-پیگیری روند ارجاع به دادگاه درکارگاههای تحت پوشش شهرستان

۶-پیگیری تأمین اعتبار و هزینه نمودن اعتبارات تخصیصی واحد بهداشت حرفه ای در راستای وصول به اهداف بهداشت حرفه ای

۷-تنظیم و ارسال کلیه مکاتبات در خصوص گزارش فعالیتهای مورد انتظار و تحقق یافته واحد

۸-شرکت در بازدیدهای مدیریتی و نظارت گروهی از مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی

۹-شرکت در کلیه جلسات مسئولین واحدهای بهداشتی و همچنین جلسات مسئولین ستادی (در صورت لزوم)

۱۰-همکاری درون  بخشی با سایر واحدهای بهداشتی در مناسبتهای مختلف

۱۱-مصاحبه با کارشناسان بهداشت حرفه­ای  معرفی شده از صنایع به منظور تأیید صلاحیت  علمی و اجرایی مسئولین بهداشت حرفه ای صنایع در کمیته های حفاظت فنی وبهداشت کار

۱۲-نظارت بر جمع آوری وارسال به موقع آمار فعالیتهای بهداشت حرفه ای به مراجع بالاتر مطابق با فرمهای مصوب وارسال پس خوراند به واحدهای تابعه

۱۳- همکاری برون بخشی با سایر ادارات و ارگانها مطابق دستورالعمل های مصوب

۱۴-انجام سایر امور مربوطه طبق دستور مقام مافوق.